Tomaattivuoka

Tomaattivuoka

[ap_spacing spacing_height=”10px”]

Mieleni teki jotain juustolla gratinoitua kasvislisuketta pekoni banaani broilerin kanssa (jonka ohje löytyy hakemistosta kohdasta pääruoat / linnut) .
Kaivoin kaapista seuraavat aineet ja rupesin hommiin.

4 isohkoa tomaattia
puolikas parsakaali
puolikas kukkakaali
loraus oliiviöljyä
puolikas pussi punaleimaista emmental raastetta
1-2 dl kuohukermaa
vettä tarvittaessa
suolaa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Leikaa tomaatit viipaleiksi, kukka- ja parsakaalit pieniksi nupuiksi. Ota joku uunivuoka mihin arvelet ainesten mahtuvan ja voitele se oliiviöljyllä. Lado pohjalle kerros tomaatin siivuja ja asettele sitten lomittain kukka- ja parsakaalin nuput. Laita suolaa ja pippuria makusi mukaan. Ripottele 1/3 osa juustosta päälle. Lado loput tomaattiviipaleet päälle ja laita loput juustoraasteet koko komeuden päälle.Kaada kerma vuokaan ja jos tarvitsee lisää hiukan vettä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole että vihannekset peittyvät vaan niin, että pohjalla on hiukan nestettä, ehkä noin puoliväliin aineksia. Laita vuoka uuniin kypsymään. Kun vuoka on saanut vähän väriä laske lämpötila 175 asteeseen. Kypsyyttä voit kokeilla vaikka haarukalla, mutta kokonais paistoaika on suunnilleen 45 minuuttia.

Puolivälissä paistamista minä tiivistin lusikalla kasviksia hiukan vuoan toiseen laitaan niin että puoliksi paistuneet pekoni banaani broileri rullat mahtuivat samaan vuokaan. Näin ne paistuivat yhdessä loppuun ja broisku säilyi mehevänä. Voit lisätä hiukan kermaa jos näyttää kuivalta. Niin ja muista lisätä suolaa ja pippuria jos lisäät paljon nestettä.

Ruoka oli kokonaisuudessaan herkkua ja lisuke ja broisku sopivat hyvin yhteen.

Keittiön vinkki: voit käyttää vuokaan myös kukka- ja parsakaalin varret, mutta muista viipaloida ne ohuiksi siivuiksi että ne kerkeävät kypsyä samaan aikaan muiden ainesten kansssa.

-S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »