Lasissa edullista viiniä osa 2

Lasissa edullista viiniä osa 2

Edullisten viinien maistelu jatkuu. Tänään ensimmäinen viini tulee australialaisten viinien ”massatuotantoalueelta”, South Eastern Australiasta. Hidden Rock Shiraz (Alko 7,39€) on hauskassa 0,75l muovipullossa. Itse asiassa tuo muovipullo oli lopulta yksi valintakriteeri kun viinin valitsin. Tällä viinillä on ainakin pakkauksen suhteen hieman pienempi hiilijalanjälki, kuin vastaavalla lasipullolla, ainakin mikäli Tekniikka&Talous -lehden artikkelia on uskominen. Jokatapauksessa kätevä ja kevyt pakkaus viineille, joita ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen säilytykseen.

No nyt itse asiaan, eli viiniin. Tummahko, ei kuitenkaan läpinäkymätön, rubiinin punainen väri kertoo, että viini tulee lämpimältä alueelta ja rypäleet ovat aurinkoa saaneet. Tumma, paahteinen tuoksu, josta voi löytää karhunvatukkaa, ja makeaa mausteisuutta, ja häivähdys pippuria. Viinissä on happoja sen verran ettei se ole lattea, joskaan ei sitä runsashappoiseksi viiniksi voi väittää. Kypsät, pehmeät tanniinit tukevat viiniä. Viinin marjainen maku, jossa siinäkin on savun tuntua, sekä maltilliset (australialaiseksi) 13,5% alkoholia, tekevät viinistä yllättävänkin ”kevyen” ja raikkaan oloista.

Tämä on helposti juotava, edullinen, arkinen viini, joka tosin muuttuu tylsäksi hyvin nopeasti.
Kyllä tätä tumman perusgrillilihan kyytipoikana juo. 🙂

Välillä vettä, ja seuraava viini.

Nyt solahti Vinturin läpi lasiin, erittäin tumma Shiraz Siciliasta, Italiasta, Canapi 2010 (Alko 6,98€). Jos oli edellisen viinin rypäleet nähneet aurinkoa, niin nämä ovat kyllä olleet varsinaisessa ”aurinkokylvyssä”. Viinin väri on siis aivan läpinäkymättömän syvän rubiinin punainen. Tuoksu on ehkä yllättävänkin laimea, siitä on aluksi vaikea saada irti mitään.Kun oikein pinnistää, niin voi aistia tummia marjoja, aavistuksen mausteita ja pippuria. Viinin pippurinen makukin haihtuu aluksi suusta kuin hattara. Hetken lasissa lämmetessään viinin mausta voi löytää myös tuoksun tummia marjoja, mutta maku on hyvin etupainoinen. Kypsät tanniinnit kuivaavat pehmeästi suuta, ja viinin runsaan tuntuinen alkoholi ”polttaa” nielua. Tässä kohtaa kun katsoo etikettiin, niin sen mukaan alkoholia olisikin ”vain” 13,5%. Viini tuntui nielussa huomattavasti polttavammalta kuin edellinen ”Aussi” viini. Viinistä jää hieman pippurinen jälkivaikutelma.

Arkinen viini, arkiselle tummalle grillilihalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »