Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Jauheliha, se suomalaisten arkiruuan perusta. Itsekin teen viikolla aika paljon kaikenlaista jauhelihasta. Nyt teki mieli jauhelihakeittoa.

400 g jauhelihaa (joko sika-nautaa tai paistijauhelihaa)
6  perunaa
4 keskikokoista porkkanaa
1 lanttu
(purjosipulia)
Vettä n.1,5 litraa
2 lihaliemikuutiota
1 kasvisliemikuutio
Maustepippuria noin 10 kpl
Tuoretta persiljaa kourallinen (silputtuna)
(Suolaa)

Laita vesi kiehumaan. Kuori ja paloittele juurekset, huomioi palojen koko. Porkkana ja lanttu pienemmiksi ja peruna isommaksi palaksi. Muuten saat perunamuussia keiton sekaan. Yleensä aloitan kuorimisen ja pilkkomisen porkkanoista, laitan se kiehumaan. Jatkan sitten lantulla ja sen jälkeen perunalla. Jos käytät purjoa lisää viipaloitu purjo nyt. Lisää myös liemikuutiot ja maustepippurit. Voit käyttää maustepippurille tarkoitettua ”siivilää” keittämisen ajan. Näin pippureita ei tarvitse pureskella vahingossa kun nauttii keitosta. Paista jauheliha ruskeaksi ja rapeaksi. Lisää jauheliha keittoon. Anna kiehua hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää persija ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Keittiön vinkki: voit myös lisätä jauhelihan raakana keittoon mutta silloin muista murustella liha kunnolla, ettei jää isoja möykkyjä (ellet sellaisia halua). Voi olla että keiton pintaan kertyy ”sakkaa” jonka voit helposti kuoria pois lusikalla.

– S –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »