Grillipihvi grillatulla kasvipedillä

Grillipihvi grillatulla kasvipedillä

Nyt on taas aika grillata, ei haittaa vaikka talvi tekee tuloaan. Eikös sitä sanota että tosimies/nainen grillaa kesät talvet. Grillin maku on vaan niin hyvää, ja taas on hyvä syy avata pullo hyvää punaviiniä, koska minähän en grillaa ilman viiniä. 🙂

Tässä erittäin mehukas, maukas, helppo ja aika näyttäväkin grilliannos.

Neljälle:

Grillipihvit
4kpl 150 – 250g takuumureaa, marmori ulkofilepihviä
suolaa, mustapippuria

Yrttivoi
70g voita
nippu tuoretta basilicaa ja persiliaa
suolaa ja pippuria


Grillatut vihannekset

1 kpl kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
2 isoa sipulia
voita, ja öljyä

Höyrytetyt pavut
150g tuoreita neulapapuja

1. Kaada punaviiniä lasiin, nuuhkase ja maista. Jos maistui niin hyvä, sitten voi jatkaa ruoan laittoa.

2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja leikkaa siitä noin tuuman (2,5cm) paksuja pihvejä. Rouhaise molemmille puolille suolaa ja mustapippuria.

3. Ota voi huoneen lämpöön samalla kun otat lihan huoneenlämpöön, jotta se pehmenee. Silppua pieneksi tuore basilica ja persilia. Sekoita yrtit hyvin voihin, ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

3. Pese kesäkurpitsa, ja paprikat. Pilko ne melko reilun kokoisiksi paloiksi. Nykyään kesäkurpitsat ovat harvoin niin kitkeriä, että niitä tarvitsisi itkettää.

4. Kuori sipulit ja pilko ne reiluiksi lohkoiksi.

5. Maista tässä välissä viiniä, sopiiko se varmasti mielestäsi ruoan kanssa. Mikäli olet epävarma voit vielä vaihtaa viiniä. 🙂 Minä suosisin tälle annokselle täyteläisen hedelmäistä, ja runsaaan tanniinista punaviiniä. Tällaisia viinejä löytyy niin uudestamaailmasta kuin vanhaltakin mantereelta.

6. Huuhtele pavut ja keitä ne joko kevyesti suolatussa vedessä tai höyrytä höyrykeittimellä. Höyrystämisen jälkeen voit katkaista pavuista pois huonot päät ja pätkiä pavut hiukan lyhyemmiksi pätkiksi. Mikäli keität pavut, käytä ne heti sen jälkeen kylmässä vedessä, jotta niiden kaunis vihreä väri säilyy.

7. Grillaa sipuli, paprika ja kesäkurpitsat grillissä voi-öljyseoksessa. Kun olet grillannut vihanneksia tovin, laita pihvit grilliin. Kun vihannekset ovat valmiita, laita ne rautaiseen vatiin folion alle. Laita samaan vatiin myös höyrystetyt pavut. Näin pavut lämpenevät samalla vihannesten kanssa. Käännä pihvit, ja sivele niiden päällä yrttivoita, jotta se sulaa niiden päälle. Kun pihvit ovat melkein valmiita, ”ravistele” niitä hiukan jotta sulanut voi valuu grilliin ja pihvit saavat hieman liekeistä lisämakua.

8. Kun pihvit ovat valmiita, laita ne folion alle hetkeksi lepäämään ennen leikkausta.

9. Laita nätti ”kasa” vihanneksia lautasen keskelle. Laita puoliksi leikattu liha vihannesten päälle ja kruunaa annos maustevoinapilla.

10. Kaada viiniä lasiin ja nauti annoksesta. NAM!

Viinivinkki:
Kuten aikaisemmin mainitsin, suosittelen täyteläistä, hedelmäistä ja runsaan tanniinista viiniä tälle ruoalle. Tällaisia viinejä löytyy lähes joka maan kolkasta, ei muuta kuin kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »