Fiiliksiä Marc Aulenin Sopat kirjasta

Fiiliksiä Marc Aulenin Sopat kirjasta

Rakuuna-Porkkana-Fetakeitto ja lisukkeena paistetut cashewpähkinät, NAM!

Saatiin Gummerukselta testattavaksi ja arvioitavaksi ravintola Qulman ravintoloitsijan Marc Aulenin ensimmäinen ruokakirja, Sopat.

Ensivaikutelma kirjasta on laadukas. Kovat kannet, hyvin nidottu, ja mukavan tuntuinen kädessä.

Marc Aulenin itsensä mukaan, reseptit on laadittu hänen ruokafilosofiansa mukaisesti, raaka-aineita kunnioittaen, mahdollisimman yksinkertaisesti ja mutkat suoristaen. Tarkoituksena, että jokainen kotikokki saa loihdittua ohjeita noudattaen helposti herkullista soppaa.

Kirja koostuu niin tutuista klassikoista, kuin ”ainakin meille” uusista keitoista, sekä keittoihin sopivista lisukkeista. Kirjan reseptiikkaa tukee silmiähivelevän upeat Jaeseong Parkin ottamat kuvat.
Hauskana lisänä kirjassa on Marcin ystävien, julkisuudestakin tuttujen henkilöiden soppareseptit.

Ensimmäinen kokeilemamme resepti lohisoppa, jakoi perheessämme mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Keiton mausteisuus/tulisuus oli toisille liikaa, mutta toiset pitivät siitä kovasti. Tillipesto-lisukkeesta kaikki olivat yhtämieltä, se oli erinomaista ja toimi sopan kanssa loistavasti.

Nyt, muutamien reseptikokeilujen jälkeen on todettava että täysin keittoihin keskittyvä kirja, joka on ladattu varsinaisella makujen ilotulituksella on oikein tervetullut täydennys meidän ruokakirjakokoelmaan.

Suosittelemme kirjaa ainakin niille, jotka ovat jo kyllästyneet omaan, ”vakio” keittovalikoimaansa ja hakevat uusia ideoita keittoihinsa, sekä myös niille jotka ottavat ensi askelia keittojen maailmaan.

Pieni varoituksen sana, jos mielestäsi ainoat ”oikeat” mausteet ovat suola ja pippuri, niin silloin tämä kirja muuttaa käsityksesi maustamisesta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »