Paistettua vuohenjuustoa, hunajaa ja saksanpähkinöitä

Paistettua vuohenjuustoa, hunajaa ja saksanpähkinöitä

 

Tämä alkupala sopii vaikka cocktailpaloiksi vieraiden tullessa kuohuviinin tai shampanjan kera. Yhtä hyvin se sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle broilerille ja salaatille, tai jälkiruoaksi.

Meillä nämä syötiin fonduen alkupaloina erilaisten salame-makkaroiden ja Parmankinkun kanssa.

Vuohenjuustotanko
Saksanpähkinöitä
Hunajaa

Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuisia viipaleita. Laita siivut kuumalle pinnoitetulle pannulle, ja paista rapeaksi molemmin puolin. Kun juusto on hiukan sulanut voit nostaa ne tarjoilulautaselle, ja asettaa jokaisen siivun päälle saksanpähkinöitä ja lorauttaa päälle vielä hunajaa. Jos tarjoat näitä käsinsyötävinä cocktailpaloina, huomioithan että et laita hunaajaa niin paljon, että sitä valuu juuston yli.

Nämä maistuivat hyvin koko perheelle.

Keittiön vinkki: saat juustoon rapean pinnan kun käännät juustot vasta sitten, kun ne jo sulavat pannulla. Älä myöskään turhaan kääntele juustoja edestakaisin, vaan vain yhden kerran. Näin rapea kuori ei ”kuoriudu” pois juustojen päältä. Varovasti paahtamalla saksanpähkinöitä, niistä tulee ”makean” paahteisenmakuisia. Juustot voit tarjota myös paahtoleipien päällä salaatinkera.

Viinisuositus:

Jos syöt paistetut vuohenjuustot ja saksanpähkinät sellaisenaan, niin mielestäni yksi viinilaji on ylitse muiden. Nimittäin Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini.
Sauvignon Blanc ja vuohenjuusto ovat kuin luodut toisilleen.

Tälläkertaa meillä kuitenkin oli laseissa hedelmäistä punaviiniä, sillä tarjolla oli lisäksi italialaisia salame-makkaroita, parmankinkkia, grissineitä ja muuta pientä purtavaa.

-S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »