Ilonen palkkasi uuden huippu caddien avukseen

Ilonen palkkasi uuden huippu caddien avukseen

Mikko Ilonen aloittaa valmistautumisen golfkauteen 2016 rinnalllaan European Tourin arvostetuimpiin mailapoikiin lukeutuva englantilainen Jason Hempleman.

Vuodesta 1995 caddienä toiminut Hempleman korvaa Ilosen kanssa 9,5 vuotta työskennelleen Reginald Mokhosin, joka jättäytyi oma-aloitteisesti eläkkeelle kiertueelta. Mokhosin tultua Ilosen palvelukseen keväällä 2006, suomalaistähti sai nostettua pelinsä uudelle tasolle. He voittivat yhdessä viisi European Tourin kisaa, Ilosen ansaitsemat eurot kisaa kohden lähes kolminkertaistuivat aiempiin vuosiin verrattuna.

Swindonista kotoisin olevalla Hemplemanilla on ollut työnantajinaan kolme European Tourin tähteä ja Ryder Cup-pelaajaa.

Hän avusti vuosina 1995-2004 David Howellia. Colin Montgomerien mailoja Hempleman kantoi 2008-2011. Italian Francesco Molinaria Hempleman siivitti menestykseen 2011-2015.

Swindonista, Englannista kotoisin olevaa Hemplemania pidetään European Tourilla eturivin osaajana omassa ammattikunnassaan. Mikko Ilonen on tehnyt todella kovan luokan rekrytoinnin, sillä Howell ja Molinari sekä etenkin Montgomerie ovat meriiteiltään Ilosta kovempia pelimiehiä.

”Jason ( Hempleman) lukeutuu ehdottomaan ykkösketjuun ET:lla, hän on varsin tunnettu myös valtameren toisella puolella. Kysyin Jasonilta keväällä hänen halukkuuttaaan toimia apunani. Vastaus tuli pari viikkoa myöhemmin, hän luuli aluksi että pilailen. Arvostus välillämme on molemminpuolista, Jason ei ole suinkaan ottanut vastaan kaikkia tarjottuja bägejä”, Ilonen taustoittaa.

Loppusyksystä Ilonen ja Hempleman tekivät suullisen sopimuksen. Keskustelun aikana käytiin läpi kaikki tärkeimmät kohdat- paitsi caddien palkan perusteet.

”Siitä tuskin tulee erimielisyyttä. Jätin aiheen tarkoituksella taustalle kun hänkään ei sitä nostanut esiin”, Tourilla keskimääräistä paremmin mailapoikansa eduista huolen pitävä Ilonen jatkaa.

Harjoitusleirille Floridaan

Ilonen suuntaa torstaina perheensä kanssa harjoitusleirille Floridaan, Miamin ympäristöön kuuden viikon ajaksi. Hempleman liittyy vahvuuteen viikoksi.
”Floridasta on hyviä kokemuksia edellisvuodelta. Olosuhteet harjoittelulle ja pelille ovat ensiluokkaiset, arkielämälle perheen kanssa ja huvituksille on myös puitteet olemassa”, Ilonen perusteli leirpaikan valintaa.
Kauden 2016 ensimmäiset kisansa hän pelaa Lähi-Idässä. Abu Dhabin
(21.1-24.1.) jälkeen ovat vuorossa Qatarin ja Dubain kilpailut, joiden jälkeen Ilonen suuntaa Malesiaan, Australiaan ja Intiaan.

”Kausi 2015 oli pelillisesti varsin latteaa. Huippuviikot jäivät tulematta, vaikka syyspuolella pääsin kolmessa kisassa päätöspäivään hienoista asemista. Pelillisiä ongelmia ei kuitenkaan ollut, huonotkaan viikot eivät olleet mitään syviä notkahduksia. Kävimme valmentajan ( Timo Rauhala) kanssa asioita läpi. Suurten muutosten tekemiseen ei ole aihetta. Henkilökohtaisesti voin tehdä joitain harjoitteluun liittyviä osasia paremmin. Jossain vaiheessa kautta ajatus ei ollut parhaalla mahdollisella tavalla mukana. Niitä ”heinähommiakin” pitää jaksa tehdä antaumuksella”, Ilonen analysoi.

Vain menestysten kautta arvokilpailuihin

Koviin odotuksiin nähden vuodesta 2015 muodostui tuloksellisesti suurin pettymys Ilosen uralla. Suomalaisfanit ja monet asiantuntijoista odottivat Ilosen purjehtivan jatkuvassa myötätuulessa kohden maailmankärkeä tämän voitettua Irish Openin ja Volvo World Matchplay Championshipin sekä sijoituttua seitsemänneksi PGA Championshipissa kaudella 2014.

Menestysten myötä hänellä oli osallistumisoikeus nyt jo päättyneen kauden kolmeen majoriin ja kolmeen USA:ssa pelattavaan WGC:n kilpailuun.
Parhaaksi sijoitukseksi jäi 18., jonka hän saavutti Kiinassa ja Hollannissa

World Rankingilla nykyinen sijoitus (160.) kalpenee kovasti reilun vuoden takaisesta (37.)

Kisaohjelma on alkuvuoden osalta alustavasti poikkeava edellisvuodesta. Nyt ei kutsuja suuriin kisoihin ja majoreihin tule muulla tavalla kuin nousemalla menestyksen kautta takaisin eturiviin.

’Rakenteellista ongelmaa ei tekemisessä ole. Täytyy vaan kärsivällisesti saada omat perusasiat sille tasolle, että menestystä alkaa taas tulla.
Golfissa ei asioita voi pakottaa tapahtumaan,’ hän muistuttaa lajiin liittyvästä perustotuudesta.

Lähde: Mikko Ilonen tiedote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »