Tunnelmia tallillamme 28.11.2015 järjestetystä koulurataharjoituksesta

Tunnelmia tallillamme 28.11.2015 järjestetystä koulurataharjoituksesta

kouluratsastus 18.11

Tallillamme käyvä kouluvalmentaja Marina ”Mooney” Nordström kyseli syksyllä, että olisimmeko kiinnostuneita järjestämään koulurataharjoituksen tallillamme.

Innostuimme heti asiasta, koska meidän tallilla on monta aktiivista, kisaavaa kouluratsastajaa, ja tietenkin haluamme tarjota heille myös kivan mahdollisuuden treenata kisaamista. Lisäksi tällaiset tapahtumat ovat aina hauskoja koko tallin yhteistilaisuuksia, jotka nostavat tallihenkeä.

Katsoimme kalenterista muutamia vaihtoehtoisia päiviä, jotka sopisivat Mooneyn ja meidän kalenteriin, ja kyselimme vielä mahdollisilta osallistujilta, mikä olisi paras ajankohta, ja löimme kyseisen lauantain kiinni.

Kouluratsastus 5 18.11

Mooney teki harjoituksen tuomarina virallisen kutsun, joka tulostettiin tallin seinälle, ja julkaistiin myös talimme Facebook-sivuilla. Sovimme, että voimme ottaa mukaan myös muutaman ulkopuolisen ”kisaajan”.

Jokainen kisaaja sai itse päättää minkä pitkän radan kouluohjelman ratsastaisi. Kutsussa annettiin selkeät ohjeet, pukeutumisesta, hevosen varusteista ym. Lisäksi pyydettiin vapaaehtoisia radanrakennustehtäviin, tuomarin sihteeriksi, leipomaan herkkuja nyyttäri-Buffettiin ym.

Kouluratsastus 4 18.11

Ilmoittautumiset tuli tehdä viim. 3 päivää ennen harjoituskisaa. Saimmekin kivasti lähtijöitä, mutta harmillisesti kaksi lähtijää joutui luopumaan leikistä viime metreillä, toinen oman sairastumisen, toinen hepan ”kokovartalojumin” takia.

Lauantai-aamuna kymmenen jälkeen alkoi tallilla olla jo innokasta liikehdintää, ja tallin asiakkaita parveili käytävällä kysymässä mitä voisi tehdä ja missä auttaa. Ilahduttavaa aktiivisuutta! Mooney mittasi radan oikean koon, joten kavensimme puomeilla maneesistamme sellaisen parin metrin käytävän, jossa seuraava ratsukko saattoi näppärästi odotella vuoroaan.

Kouluratsastus 6 18.11

Lisäsimme ”häiriötekijöitä” eli erilaisia istutusruukkuja puomien väliin, koska on hyvä harjoitella tällaisten elementtien kanssa. Tuomaria ja sihteeriä varten laitettiin tuolit maneesin päätyyn.
Paikalle saapui myös pari tuttuamme, jotka tulivat pitämään ”kisaexpoa”, ja esittelemään Aloe Vera-tuotteita sekä uuden hevos-nettikaupan (sportriders.fi) valikoimaa. Tuli heti kisatunnelmaa lisää, kun meillä oli iso myyntipöytä tallin käytävällä.

Taukotuvan pöytä notkui pian porkkanakakusta, omenapiirakasta, korvapuusteista, suklaasta ja muista herkuista, ja vaikka kaikki vierailivat ahkerasti tankkaamassa, (tarjoilu oli siis kaikille paikallaolijoille ilmaista☺ ) jäi meillä reilusti syötävää vielä seuraavaankin päivään.

Kello 12 aikaan saivat ratsukot tulla verryttelemään, ja klo 13 sai ensimmäinen ratsukko luvan startata. Sisälle odottamaan jäi myös seuraava ratsukko, ja loput kisaajat siirtyivät kentälle odottamaan vuoroaan. Onneksi keli oli kohtuullinen, eikä odotusaika venynyt kuitenkaan kohtuuttoman pitkäksi.

Näimme kauniita suorituksia, ja muutamia ”säpsyilyjäkin”, joiden takia nämä harjoitukset ovat juuri niin tärkeitä. Voit harjoitella kisamaisissa olosuhteissa.

Kouluratsastus 2 18.11

Tuomari arvosteli virallisesti kaikki suoritukset, ja pidimme Juhlavan palkintojenjaon. Ensimmäisen Koulurataharjoituksen kunniaksi jokainen osallistuja sai palkintojenjaossa Piccolo-pullon kuohuvaa, ja lisäksi voittaja sai palkinnon.

Lopuksi otimme kunniakierroksen taputusten kera, koska se osoittautui erittäin hyväksi harjoitukseksi muutamalle nuorelle ratsulle.

Kouluratsastus 7 18.11

Katsomomme oli mukavasti täynnä koko harjoituskisan ajan, joten kaikki varmasti pääsivät kisafiilikseen.

Tapahtuma ja päivä kokonaisuudessaan olivat niin positiivisia, että sovimme ilman muuta jatkavamme toimintaa, ja seuraavat koulurataharjoitukset pidetäänkin varmasti tammi-helmikuun aikana.

Ensin täytyy vaan järjestää esterataharjoitukset, jotka ovat myös olleet erittäin suosittuja tallillamme.

Teksti: Maria Fall-Hyttinen

Kuvat: Ronya Sane

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »