Sami Välimäki nousi upeasti toiseksi Espanjassa

Sami Välimäki nousi upeasti toiseksi Espanjassa

[ap_spacing spacing_height=”10px”]

Nokia River Golfin Sami Välimäki nousi upeasti toiseksi Global Junior Golf kiertueen 18 -vuotiaiden Evolve Spanish Championshipissa.

Kilpailu pelattiin Barcelonasta 130 kilometriä etelään sijaitsevalla Bonmontin golfin kentällä. Alunperin kolme kierroksinen kilpailu jouduttiin maanantain myrskyn tuomien rankkasateiden vuoksi typistämään kahteen päivään.

Tiistaina päästiin pelaamaan ja Välimäki aloitti mukavasti yksi alle par(71) tuloksella, jolla hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla kolme lyöntiä kärjestä.

Tänään Välimäki löi lyönnin paremmin -2(70) ja nousi yksinään toiseksi kahden lyönnin päähän kilpailun voittaneesta Saksan Raphael Geißlerista. Välimäen kahden kierroksen yhteistulos oli -3(141).

Välimäki oli erityisen tyytyväinen tämän päivän huippuvieriseen lyöntipeliinsä, mutta jääkylmä putteri esti aivan huippukierroksen syntymisen.

”Lyöntipeli oli ihan mahtavassa kunnossa. Läin tänään 18 griiniosumaa, mutta tän päivän peli kaatui neljään kolmen putin griiniin”, päivitteli Välimäki.

”Lähtö oli tahmea kun kahteen ensimmäieen väylään tuli kuusi puttia ja korttiin merkittiin par ja bogi, mutta sen jälkeen sain vähän juonesta kiinni. Takaysin alkupuolella tuli muutama hyvä birkku, mutta liian helposti lipsahti bogeja perään. Olen tyytyväinen kokonaisuutena kisaan ja hieno lopettaa kausi näin kolmen peräkkäisen hyvän kisan jälkeen”, totesi upean loppukauden pelannut Välimäki.

Aikaisemmin syksyllä Välimäki voitti Belgian 18 -vuotiaiden poikien mestaruuden ja oli Espanjan 18 -vuotiaiden poikien mestaruuskilpailujen kakkonen.

Evolve Spanish Championshipin toinen suomalaispelaaja Aurinko Golfin Eemil Alajärvi pelasi kierroksen 76 ja 78 sijoittuen +10(154) tuloksellaan jaetulle 37:nnelle sijalle.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Viikonloppuna pelattiin Bonmont Golfin kentällä myös Evolve Pro Tourin karsintakilpailu, jonka yhteydessä oli myös 21 -vuotiaiden amatöörien sarja. Sieltä saatiin myös upeaa suomalaismenestystä kun Botnia Golfin Eero Peltoniemi voitti kilpailun.

Hienoa suomalaismenestystä täydensivät Kullo Golf Clubin Anton Backman kolmannella sijallaan, sekä Master Golf Clubin Sakari Kuosmanen viidennellä sijallaan.

Kilpailun tuloksiin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »